Talon laajentaminen

Lisää tilaa kotiin lisäsiivestä tai yläkerrasta 

Asutko unelmiesi talossa, mutta kaipaat auttamatta lisää tilaa ja avaruutta? Kenties koti on käymässä liian ahtaaksi kasvavalle perheellesi, mutta et haluaisi muuttaa uuteenkaan? Talon laajennus voi olla ratkaisu ongelmaasi. Hyvin suunnitellulla ja laadukkaasti toteutetulla laajennuksella voidaan kasvattaa rakennuksen asuintilaa huomattavasti sekä lisätä asukkaiden viihtyvyyttä ja arjen toimivuutta. 

Vaihtoehdot talon laajennukseen

Lakeus-Kodit on talojen laajennuksiin erikoistunut rakennusliike. Tarjoamme talon laajentamiseen monipuolisia vaihtoehtoja yläkertavarauksen käyttöön ottamisesta käyttöullakon asuinkäyttöön muuttamiseen ja perinteisen laajennusosan rakentamiseen. Niin halutessasi tarjoamme laajennusosan avaimet käteen -periaatteella, jolloin saat kauttamme kaikki rakennustyöt maanrakennustöistä vesikattoon saakka, mukaan lukien talotekniset toteutukset LVI-ratkaisuista sähköihin. Huomioithan, että talon laajennusosat ja ullakon muuttaminen asuinkäyttöön vaativat aina rakennusluvan.  

Lisäosan rakentaminen taloon 

Talon laajennus ymmärretään tyypillisesti olemassa olevaan omakotitaloon kiinni rakennettavaksi lisäosaksi tai lisäsiiveksi. Lisäosan rakentaminen onkin usein paras tapa saada runsaasti lisää asuinneliöitä kotiin. Erityistä tarkkuutta vaativan lisäosan rakentaminen tulisi aina teettää kokeneella ja ammattitaitoisella rakennusliikkeellä, jotta lopputuloksesta tulisi sekä ulkoisesti että taloteknisesti yhdenmukainen vanhan rakennuksen kanssa.   

Kylmäullakko asuinkäyttöön 

Kaivattua lisätilaa voidaan rakentaa myös muuttamalla omakoti- tai rivitalon ullakkotilat asuinkäyttöön. Käyttöullakoista on moneksi; usein rakennusten ullakoilla on runsaasti käyttämätöntä tilaa, joka voidaan esimerkiksi perheen kasvaessa valjastaa lisämakuuhuoneiksi tai vaikkapa lasten yhteiseksi oleskelutilaksi. Yläkerran rakentaminen on sinänsä lisäosaa vaivattomampi tapa laajentaa kotia, kun perustustyöt jäävät kokonaan pois. Omakotitalon tai rivitaloyhtiön vintin asuinkäyttöön muuttaminen edellyttää kuitenkin yhtä lailla, että luvat ja suunnitelmat ovat ensin kunnossa.   

Yläkerran rakentaminen

Yläkertavarauksen käyttöönottaminen on kaikista kätevin tapa lisätä asuintilaa ahtaaksi jäävässä kodissa. Monissa talopaketeissa on tänä päivänä vakiona niin sanottu yläkertavaraus, jonka ominaisuudet vaihtelevat talopakettitoimittajien mukaan. Yläkertavaraus tarkoittaa, että luovutusvaiheessa yksikerroksiseen taloon on myöhemmin mahdollista rakentaa asuintilat myös yläkertaan. Tyypillisessä esimerkkiratkaisussa yläkerrassa on valmiiksi talotekniset edellytykset, kuten esimerkiksi tarvittavat putket ja sähkönsyötöt. Lakeus-Kodit on valintasi, kun etsit kokenutta rakennusliikettä muuttamaan yläkertavarauksen asuinkäyttöön.   

Kodin laajennus suunnitteilla?  
Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä paras ratkaisu sinun tarpeisiisi!